Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har lansert «Faktabok om arbeidsmiljø og helse 2024». Denne publikasjonen gir hvert tredje år en oppdatert status på disse områdene.

16.10.2024

Faktabok om arbeidsmiljø og -helse 2024 er STAMIs samlede oversikt over tilstanden for arbeidsmiljø og arbeidshelse blant sysselsatte i Norge. Her er oversikter over hvilke utfordringer som finnes i arbeidsmiljøet i over 80 nærings- og yrkesgrupper.

På lanseringa av faktaboka presenterte STAMIs direktør Therese Hanvold noen av utviklingstrekkene som er skildra i Faktabok om arbeidsmiljø og -helse 2024.

Her kan du se hele lanseringa av faktaboka

I det norske arbeidslivet er arbeidsmiljøet generelt godt. Vi har høy sysselsetting og lav midlertidighet, færre arbeidsskader og arbeidsskadedødsfall, og høy grad av jobbtilfredshet, jobbmotivasjon og tilhørighet til jobben.

– Likevel trenger vi å gjøre grep som får flere til å ta del i arbeidslivet. Faktaboka bidrar til å finne de viktigeste utfordringene, slik at man kan gjøre en innsats for arbeidsmiljø som er målretta og effektiv, sier STAMI-direktøren.

Les faktabok om arbeidsmiljø og helse her

 

Kilde: www.stami.no